Aspergecocktail - I

  • 400 g asperges
  • 1 sjalotje
  • 15 cl mayonaise
  • 15 cl zure room
  • 2 hardgekookte eieren
  • citroensap
  • zout & peper
  • Cognac
  • verse peterselie
  • 100 g gekookte ham
    (in kleine blokjes gesneden)
  • Worcestershiresaus

Kook de asperges.
Snijd ze in kleine stukjes.
Snijd de ham in kleine blokjes.
Schil het sjalotje en hak het fijn.
Hak de peterselie fijn.
Meng ¾ van de ham door de asperges.
Roer de mayonaise en de zure room door elkaar en meng er het sjalotje door, wat gehakte peterselie en een beetje
citroensap.
Breng dit op smaak met zout, peper, Worcestershiresaus en een beetje Cognac.
Leg het asperge-ham mengsel in cocktailglazen, schenk er wat van de saus over en versier de cocktail met de rest van de ham en een paar achtergehouden aspergepunten.
Snijd de hardgekookte eieren in 6 partjes.
Leg 3 partjes ei op de cocktail.
Bestrooi het met een beetje peterselie.

Serveertip
Lekker met vers ciabattabrood.

Bron: Smulweb


Aspergecocktail - II

  • 1 blik puntasperges
  • 2 sinaasappelen
  • 200 g gaar kippenvlees
  • ⅛ l Bulgaarse yoghurt
  • 2 eetl. sherry
  • 1 theel. kerrie
  • citroensap
  • 2 eetl. gembernat
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie

Snijd de goed uitgelekte asperges in stukjes.
Verdeel de sinaasappelen in partjes en snijd deze enkele keren door.
Snijd het kippenvlees in blokjes.
Vermeng de yoghurt met de sherry, enkele druppels citroensap en het gembernat.
Schep de asperges, de sinaasappelen en het kippenvlees door elkaar en verdeel dit over vier glazen coupes.
Giet er de saus over en garneer de cocktail met peterselie.

Bron: Astrid Veltman

Terug