Aspergecarpaccio met tuinkers en mieriksworteldressing

aspergecarpaccio (3K)

voor 10 personen

  • 30 witte asperges
  • 30 baby asperges
  • 30 plakjes rauwe ossenhaas
  • 3 bakjes tuinkers
  • 9 eieren
  • 6 dl room
  • 6 eetl. olijfolie
  • mosterd
  • mierikswortelpasta
  • witte peper uit molen
  • zout

Schil de asperges en gaar ze volgens het basisrecept,
( houd de gaartijd in de gaten want de asperges moeten nog beet hebben ).
Splits de eieren en doe de dooiers in een beslagkom.
Klop de dooiers los en klop er de room en de olijfolie door.
Breng de dressing op smaak met mosterd, mierikswortelpasta, versgemalen peper en zout.
Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze goed uitlekken.
Breng het kooknat opnieuw aan de kook en blancheer er enkele seconden de baby-asperges in.

Presentatie
Halveer de asperges in de lengte richting en leg ze twee aan twee op de borden.
Leg er de plakken ossenhaas op en garneer met de baby-asperges.
Knip wat tuinkers en strooi de blaadjes over de ossenhaas.
Lepel tenslotte de dressing over de ossenhaas.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug