Artisjok met groene dip

voor 2 personen

  • 2 artisjokken
  • citroensap
  • 25 g waterkers
  • 1 eetl. dille (vers of uit de diepvries)
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl. yoghurt
  • 2 eetl. zure room

Was de artisjokken en snijd de steel en ca. ⅓ van de bovenkant af.
Knip de droge uiteinden van de grote onderste bladen af.
Kook de artisjokken in ruim water met wat citroensap in 35 - 40 minuten gaar.
Leg er eventueel een schotel op om de artisjokken onder water te houden.
De artisjok is gaar als een blaadje makkelijk is los te trekken.
Neem de artisjokken uit het water en laat ze op de kop op een bord uitlekken en afkoelen.
Was de waterkers en pureer dit met de dille in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
Klop er de mosterd, de yoghurt en de zure room door.
Maak de saus op smaak met peper, een beetje zout en eventueel een drup citroensap.
Verdeel de saus over 2 kleine schaaltjes.
Trek steeds een blad van de artisjok, doop hem in de saus en zuig het blad uit.
Verwijder als alle blaadjes op zijn, het hooi. Snijd de artisjokbodem in stukjes en doop ze in de saus.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht tofubuideltjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug