Arancine

Arancine

  • risottorijst
  • bol buffelmozzarella, in kleine blokjes gesneden
  • Italiaanse bloem (’00’), op een plat bord
  • biologische eieren *)
  • broodkruimels, op een plat bord
  • zonnebloemolie, om te frituren

*) afhankelijk van de hoeveelheid rijst, per 150 gram heb je 1 ei nodig), licht geklutst, op een bord

Maak je handen een beetje nat met water en pak een eetlepel risotto, strijk voorzichtig glad in de palm van je hand en duw daar een blokje mozzarella in.
Daarna de risotto er mooi omheen boetseren en er een rond balletje van draaien.
Rol de balletjes door de bloem, dip ze in het geklutste ei en rol ze tot slot door het broodkruim.
Ze moeten stevig zijn en aan alle kanten bedekt met het kruim.
Leg ze op een snijplank, klaar om te frituren.
Verhit de olie in een middelgrote pan (ik gebruik daar mijn Le creuset pan voor).
Gooi een klein stukje brood in de olie om te zien of het heet genoeg is… als er niets gebeurt met het brood is het nog niet heet genoeg.
Frituur de balletjes (doe er maar een paar in de pan per keer) tot ze goudbruin zijn.
Draai ze af en toe in de olie.
Leg ze op keukenpapier en houd warm terwijl je de andere arancine frituurt.

Foto: The Italian Dish
Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug