Almondegas de amendoim, Mozambikaanse pindaballen

voor 20 pindaballen

    • pindaballen
  • 500 g rauwe pinda's
  • 250 g fijn geraspte wortelen
  • 125 g geraspte ui
  • 2 eieren, geslagen
  • 500 g broodkruim
  • 2 theel. tabasco
  • 1 eetl. gehakte peterselie
    • saus
  • 500 g tomatensaus
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 2 eetl. maïsmeel
  • 1 eetl. piripiri saus of 2 theel. tabasco

Verwarm de oven voor op 350 °C.

Doe pinda's in een keukenmachine en maal het tot poeder.
Voeg de rest van de pindabalingrediënten erbij en meng goed.
Vorm het tot kleine balletjes.

Meng alle ingrediënten voor de saus.
Plaats de pindaballen in een ovenschaal.
Giet de saus eroverheen en bak ze ongeveer 30 minuten of tot de balletjes gaar zijn.

Serveer met satestokjes.

Bron: Cuisines of Portuguese Encounters: Cherie Y. Hamilton
Gepubliceerd door: Esther's homepage

Terug