Accras-beignets
Acrats, beignets van zoute vis

  • 250 g gezouten kabeljauwfilet
  • 1 limoen
  • 1 kleine ui, geraspt
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • ½ Spaanse peper, fijngesneden, naar smaak met of zonder zaad(lijsten)
  • 1 Cubanelle peper of een halve groene paprika, zonder zaad en zaadlijsten, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • zwarte peper
  • 125 g bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • ca. 15 cl water
  • olie om te frituren

Leg de vis een nacht in koud water, ververs het water 5 maal.
Pers bij de laatste 2 verversingen steeds ½ limoen boven het water uit.
Proef een stukje van de geweekte vis, als hij naar jouw smaak nog te zout is laat hem dan nog eens in vers water weken.
Spoel de vis af, laat hem uitlekken en verwijder zonodig het vel en de graatjes.
Trek de vis in vlokken uit elkaar en doe die in een kom, voeg ui, knoflook, paprika, Spaanse peper, bleekselderij, lente-ui. tijm en zwarte peper toe en meng alles goed.
Meng bloem en bakpoeder en voeg dit toe aan het vismengsel, meng goed en voeg, met kleine beetjes tegelijk, zoveel water toe dat een dikke pasta ontstaat.
Verhit de olie tot 180 °C schep het vismengsel met een eetlepel in de hete olie en bak de beignets tot ze aan beide kanten goudbruin zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met hete chilisaus.

Receptuur: Ann Vanderhoof, "Mango's aan boord."

Terug