Aardappeltaart met tonijn

Aardappeltaart met tonijn

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 1 blikje tonijn op water, naturel
  • ½ blikje ansjovisfilets
  • ½ bosje bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
 
  • 5 cl halfvolle melk
  • peper
  • vloeibare margarine
  • 1 komkommer
  • azijn

Schil de aardappelen en kook ze gaar in weinig water.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
Warm de oven voor op 175 °C.
Was de bieslook en knip het klein.
Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
Voeg de eieren, de melk en de helft van de bieslook toe en klop dit los.
Giet de aardappelen af, stoom ze droog en stamp ze fijn.
Roer er het eimengsel en de vis door en maak het op smaak met peper.
Bestrijk een kleine ovenschaal met wat margarine en schep het mengsel erin.
Strijk de bovenkant glad.
Bak de taart in het midden van de hete oven in ca. 40 minuten gaar en goudgeel.
Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken.
Maak er met de rest van de bieslook, wat peper en azijn een salade van.
Snijd de aardappeltaart in punten en geef de komkommersalade erbij.

Ansjovis over?

Bron: Voedingscentrum

Terug