Aardappelpuree met Gandaham en spek

aardappelpuree_gandaham (2K)
voor 2 personen
  • 4 bloemige aardappelen
  • 2 eetl. boter
  • 1 eetl. room
  • 1 eetl. kippenbouillon
  • ¼ ui
  • 3 takjes peterselie
  • 1 snede gerookt spek (dun gesneden)
  • 1 snede Gandaham
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • peper en zout

Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Laat de helft van de boter in de pan smelten en stoof er de fijngesneden ui in (niet laten kleuren).
Haal de pan van het vuur en voeg er de rest van de boter en de aardappelen aan toe.
Pureer het geheel.
Doe er de room en de kippenbouillon bij en kruid naar eigen smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Hou hierbij rekening met het zoutgehalte van het spek en de Gandaham.
Snijd de Gandaham en het spek in zeer fijne reepjes en bak ze krokant in een pan.
Giet vervolgens het overtollige vet weg en laat het geheel rusten op een stukje keukenpapier.
Neem twee kommetjes of glazen en vul ze met de puree.
Strooi er de Gandaham, het spek en de fijngesneden peterselie over.

Tip
Als het wat pikanter mag, kan je er altijd rode pepers aan toevoegen.

Bron: Patapas

Terug