Roerbak méditerranée van zwaardvis en tonijn

  • 250 g tonijnfilet
  • 250 g zwaardvisfilet
  • 3 eetl. citroensap
  • 100 g Slankie Méditerranée plakken
  • 1 rode ui
  • 200 g peultjes
  • 4 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. olijfolie
  • versgemalen peper en zeezout
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries)
  • 1 citroen

Snijd de visfilets in blokken of repen.
Besprenkel ze met citroensap en laat dit even intrekken.
Snijd de kaas in smalle reepjes.
Pel de rode ui en snijd deze in ringen of partjes.
Haal de peultjes af en blancheer ze 2 minuten.
Giet ze af en spoel er koud water over.
Snijd de bosuitjes in schuine stukken van 3 cm en verdeel de gepelde teentjes knoflook in plakjes.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan.
Fruit hierin de ui en knoflook.
Schep de drooggedepte vis, bosuitjes en peultjes erdoor en roerbak 3 - 4 minuten zodat de tonijn nog licht rosé is.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de kaasreepjes door het gerecht en bestrooi de roerbak met de tijm.
Garneer met parten citroen.
Lekker met ciabatta en pittige tomatensaus.

Terug