Zuiderse aardappelpuree met zwaardvis

zuiderse_aardappelpuree (2K)

  • 6 middelgrote bloemige aardappelen
  • 4 zwaardvisfilets (elk 120 g)
  • 250 g kerstomaten
  • 50 g groene ontpitte olijven
  • 4 eetl. kappertjes
  • ½ bussel salie
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout
  • 50 g zwarte ontpitte olijven

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water.
Pureer en meng er de fijngehakte olijven en de kappertjes onder.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg de zwaardvis en de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.
Bestrooi met de salieblaadjes en kruid met peper en zout.
Bak alles gedurende 15 minuten in de oven.
Serveer de zwaardvis met de zuiderse puree.

Tip
Ook lekker met kabeljauw, tonijn of forel.

Bron: Patapas

Terug