Zonnevisfilet gepaneerd met eigeel

zonnevisfilet (2K)

voor 2 personen

  • 400 g zonnevisfilets in stukken gesneden
  • 6 aardappelen
  • 2 pijlen witlof
  • 10 tal champignons
  • 4 schijven tomaat
  • 4 schijven komkommer
  • 1 wortel, slierten maken met dunschiller
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • bloem
  • cajunkruiden

Aardappelen schillen en in jullienne snijden, beetgaar koken.
Goed laten drogen en in eiwit wentelen en daarna in paneermeel met een beetje cajunkruiden.
Dit goed aanbakken in boter en een beetje fijn hakken (hou warm).
De vis in eigeel wentelen en vervolgens in bloem met evenzeer cajunkruiden, aanbakken in boter (hou warm).
Een pijl witlof in ringen snijden en de champignons in vieren.
Stoof deze aan in een beetje boter met peper.
De andere pijl witloof halveren en aanbakken.
De tomaat, komkommer en wortel onder de grill voor garnering.
Leg de aardappelen op een bord met de groenten erover en dresseer de vis er bij.
Boven op de vis de tomaten, komkommer, wortelslierten en dan de gehalveerde pijl witlof.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug