Zeewolf met tapenade en roergebakken spinazie

zeewolf_tapenade (6K)

  • 4 zeewolffilets of één stuk
  • zeewolffilet (ca. 700 g)
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 4 eetl. kappertjes
  • 12 gedroogde tomaten op olie
  • 1 eetl. gehakte dille (vers of diepvries)
  • 500 g (wilde) spinazie
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 tomaten
  • 1 citroen

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Spoel de visfilets af met koud water en dep ze droog.
Pel de teentjes knoflook.
Hak voor de tapenade 2 teentjes knoflook, de olijven, de kappertjes en de gedroogde tomaten fijn.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie van de tomaten en leg de visfilets er naast elkaar in.
Verdeel een dikke laag tapenade over de vis.
Schep de dille erop en sprenkel er nog wat tomatenolie over.
Laat het gerecht 15 minuten in het midden van de oven gaar worden.
Roerbak intussen de gewassen, uitgelekte spinazie met 1 geperst teentje knoflook en 2 gesnipperde sjalotjes in de olijfolie.
Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schep de visfilets op een bedje van spinazie en garneer met plakken citroen.

Tip
Vervang zeewolffilet door andere witvisfilet.
Serveer aardappelpuree bij dit gerecht.
Maak dit gerecht bij voorkeur in het voorjaar of de zomer, dan zijn de groenten goed verkrijgbaar.

Bron: Milieudefensie

Terug