Zeevruchten brochettes

zeevruchten_brochettes (3K)

voor 3 personen

  • 6 St. Jakobsnoten (schelpen)
  • 6 stukjes zalm
  • 6 scampi
  • 3 kerstomaten
  • 3 champignons
  • 3 stukken venkel
  • 200 g wilde rijst
  • 6 broccoliroosjes
  • 6 spruitjes (halveren)
  • een hand vol maïskorrels
  • 1 rode ui (ringen)
  • 10 tal sluimererwten (grof snijden)
  • 3 stukken venkel (grof snijden)
  • 3 champignons (schijven)
  • 1 eetl. mierikswortelpasta
  • 150 g Roquefort kaas
  • een scheut witte wijn
  • dille
  • gemalen peper
  • peterselie

Kook de rijst beetgaar met visbouillon.
Maak de brochettes klaar: champignons, scampi, zalm, St. Jakobsnoot, venkel en eindigen met kerstomaat.
Marineren met dille, peper en mierikswortelpasta.
Bak de brochettes op een hete grill aan elke zijde aan.
Stoof de groenten beetgaar, voeg kruiden, kaas en witte wijn toe.
Laat dit geheel even sudderen.
Dresseer de rijst en groenten zowel de brochette op een bord en werk af met een takje peterselie.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug