Zeeuws vispotje - I

voor 2 personen

  • 1 prei
  • 2 gepelde tomaten (blik)
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 200 g koolvisfilet
  • 10 cl groentebouillon
  • 100 g gekookte mosselen
  • 2 theel. dille (vers of diepvries)

Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
Snijd de tomaten in stukjes.
Smoor de prei enkele minuten zacht in de margarine.
Voeg de stukjes tomaat toe.
Snijd de visfilet in stukken en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
Leg de vis op de prei en giet er de bouillon bij.
Stoof de vis een paar minuten.
Voeg de mosselen toe en laat het geheel goed heet worden.
Strooi er de dille over.

Menusuggestie
Lekker met zeekraal, lamsoor of sperziebonen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum


Zeeuws vispotje - II

Zeeuws vispotje

voor 2 personen

  • 500 g kleine aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 1 dunne prei
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
 
  • 200 g koolvisfilet
  • peper
  • 100 g gekookte mosselen
  • 1 eetl. dille, vers of diepvries

Was de aardappelen, halveer ze en kook ze in 10-15 minuten gaar.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
Smoor de prei enkele minuten zacht in de margarine.
Voeg de tomatenblokjes toe.
Snijd de visfilet in stukken en bestrooi ze met peper.
Leg de vis in de saus en stoof de vis 5 minuten.
Voeg de mosselen toe en laat het geheel goed heet worden.
Strooi er de dille over en geef de aardappelen en sperziebonen erbij.

Gare mosselen over?

Gepelde tomaten over?

Bron: Voedingscentrum

Terug