Gebakken zeekat, pasta met gekonfijte paprika en tomaat

Gebakken zeekat, pasta met gekonfijte paprika en tomaat

  • 12 zeekatten (Sepia) met tentakels, schoongemaakt
  • 2 puntpaprika’s
  • 12 kerstomaatjes
  • 250 g pasta naar keuze, gekookt
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • 1 citroen
  • enkele blaadjes basilicum
  • olijfolie om te bakken
Zeekat

Snijd de zeekat in kleinere stukken.
Maak met een scherp mes inkervingen in het vlees.
Houd koel tot verder gebruik.
Maak inkervingen in de paprika’s.
Leg in een ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
Gaar in een voorverwarmde oven van 175 °C.
Verwijder de schil en snijd in lange slierten.
Leg de kerstomaten in een ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
Gaar in een voorverwarmde oven van 175 °C.
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
Bak de knoflook en de chilipeper.
Voeg de zeekat toe en bak kort.
Meng er de pasta onder en verwarm.
Roer er net voor het serveren de puntpaprika’s onder.
Smaak af.
Verdeel over 4 borden.
Werk af met de gekonfijte kerstomaten, wat blaadjes basilicum en vers geraspte schil van citroen.

Bereidingstip
Zeekat heeft net als langoustine een bloemig aroma, die echter meer doet denken aan tropisch fruit en citrus. Daarom combineert zeekat goed met heel wat citrusvruchten zoals citroen, limoen, bergamot, pompelmoes, mandarijn, yuzu. Ook veel kruiden en specerijen (kaneel, basilicum, oregano, citroengras, koriander en gember) bevatten dit aroma.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug