Zeeduivel met saffraan

zeeduivel_saffraan (2K)

  • 600 g zeeduivelfilet
  • 1 portie saffraan (0,8 g)
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl droge witte vermout
  • 3 dl visfond
  • 2 dl room
  • 75 g koude boter
  • zout
  • peper
  • blonde roux
  • 100 g gemalen kaas
  • 400 g jonge spinazie

Week voor de saus de saffraan 10 minuten in 1 eetlepel witte wijn.
Doe dit in een sauspan met de resterende wijn, de vermout en de visfond.
Breng aan de kook en laat indikken met een blonde roux.
Voeg de room toe en laat de saus goed doorwarmen maar niet meer koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Blancheer de spinazie.
Maak er een bedje van in een beboterde ovenschotel en schik de vis erbovenop.
Giet de saus erover.
Werk af met de gemalen kaas.
Laat 30 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug