Zeeduivel in een jasje van bladerdeeg

zeeduivel_bladerdeeg (3K)

voor 2 personen

  • 2 filets ± 200 g zeeduivel per persoon
  • 4 vellen bladerdeeg 8 x 8 cm
  • 1 ei losgeklopt
  • 8 krielaardappelen, in vieren
  • 4 kastanje paddestoelen, in vieren
  • halve rode u, ringen
  • 4 roosjes broccoli
  • 1 stuk venkel, blokjes
  • 1 stuk auberginne, in blokjes
  • 4 kerstomaatjes, halveren
  • 1 eetl. mierikswortelpasta
  • 100 g Gorgonzola
  • een flinke scheut room
  • ruccola
  • gemalen peper
  • dille
  • olijfolie

Dep de vis droog en kruid met peper en dille.
Bak de vis aan weerszijden aan in olijfolie.
Neem het bladerdeeg en leg de vis erop en smeer de randen in met ei.
Leg terug op het bladerdeeg en duw lichtjes aan en maak inkepingen met een schaar.
Laat dit gedurende 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Krieltjes beetgaar koken met een beetje zeezout.
Stoof de groenten beetgaar in boter met gemalen peper en dille voeg de mierikswortel, room en Gorgonzola toe en evenzeer de krieltjes en als laatste de kerstomaatjes.
Stoof dit geheel even op.
Dresseer dit met de vis op een bord en garneer af met ruccola.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug