Zeebrasemfilets met kleine groentes

  • 3 bospeentjes
  • 1 meiknolletje
  • 100 g peultjes
  • 1 kleine courgette
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 3 eetl. roomboter
  • ½ glas witte wijn
  • 12½ cl slagroom
  • 12½ cl crème fraîche
  • 4 dauradefilets (of een andere vis)

Snijd de groenten in kleine stukjes of snippers, zeg 1,5 bij 0,5 cm. Ongeveer hoor.
De peultjes ook.
Breng een pan water met zout aan de kook en doe eerst de wortel in, 2 minuten later de meiknol, 4 minuten daarna de peultjes en de courgette en laat daarna nog slechts 4 minuten zachtjes koken.
Spoel koud en bewaar.
Smoor de sjalot in een eetlepel boter glazig.
Blus met de wijn en laat zachtjes koken tot die verdampt is.
Voeg de room en de groentetjes toe en verwarm zachtjes.
Breng op smaak met zout.
Zout de vis en bak hem zachtjes in de rest van de boter, onder een deksel.
Draai niet om.
Als de doorzichtigheid verdwenen is, is hij gaar.
Serveer met de saus en een gekookt aardappeltje.

Bron: Onno Kleyn

Terug