Zeebaarsfilets met knoflookpuree

  • 30 teentjes knoflook
  • 1 theel. rozepeperbolletjes
  • 30 g boter
  • 1 bosje bieslook
  • 30 cl olijfolie
  • peper en zout
  • 4 takjes tijm
  • 10 cl droge witte wijn
  • 4 zeebaarsfilets

Pel de knoflookteentjes, halveer ze en haal de kiemen eruit.
Leg de teentjes in een steelpannetje, overgiet ze met olijfolie en stoof ze 45 minuten op een heel zacht vuurtje.
Zorg ervoor dat ze zeker niet kleuren, de teentjes moeten gaar en zacht worden.
Giet de olie over in een fles.
Ze bewaart lang in de koelkast en kan nog voor vele bereidingen dienen.
Pureer de knoflookteentjes en kruid met peper en zout.
Kruid de baarsfilets met peper en zout.
Verhit 4 eetlepels knoflookolie in een grote pan en leg de visfilets erin.
Draai ze na 4 minuten bakken op middelhoog vuur om, en schep een lepeltje knoflookpuree op elke filet.
Laat nog even bakken.
Haal de filets uit de pan en hou ze warm.
Blus de braadpan met witte wijn en laat die tot de helft inkoken.
Klop er dan de boter door en tenslotte het gehakte bieslook.

Serveertips
Leg de visfilets op warme borden.
Overgiet ze met saus en versier ze met tijmtakjes en gemalen roze peperbessen.
Serveer met gestoomde groenten.

Bron: Smulweb

Terug