Zeebaars met vleestomaten

  • 4 eetl. olijfolie
  • 4 ansjovisfilets,
  • in kleine stukjes
  • 1 kleine ui,
  • fijngehakt
  • 600 gram zeebaarsfilet,
  • in 4 stukken
  • 400 g vleestomaten
  • peper
  • zout

Snijd ansjovis en ui als aangegeven.
Verhit de olie in een grote braadpan en bak de ansjovisfilets zachtjes tot ze opgelost zijn.
Voeg de ui toe en bak ze glazig.
Roer alles goed door en leg de stukken zeebaarsfilet op de saus.
Snijd de vleestomaten in dikke plakken en leg ze bij de vis.
Voeg de witte wijn toe en draai het vuur hoog.
Breng alles aan de kook.
Draai het vuur weer laag en doe het deksel op de pan.
Laat alles 8 - 12 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de filets.
Let goed op, de vis mag niet te gaar worden, dan wordt hij droog en verliest smaak.

Serveertip
Serveer de vis met de saus en een lekkere groene salade.

Bron: Smulweb

Terug