Gegrilde zeebaars met paprikasaus en auberginepuree

  • 1 zeebaars van ± 1½ kg, de buikholte schoongemaakt
  • 100 g boter
  • 3 citroenen
  • olijfolie
  • 1 grote, in ringen gesneden rode ui
  • 1 grofgesneden bosje peterselie
  • 1 grofgesneden bosje basilicum
  • 1 in ringen gesneden prei
  • ½ grofgesneden venkelknol en groen
  • zout & peper

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Maak in de vis aan beide kanten ondiepe inkepingen en wrijf hier zout & peper in.
Strooi ook wat zout & peper in de buikholte.
Vouw een groot stuk (5 x zo groot als de vis) aluminiumfolie dubbel.
Meng alle kruiden en groenten en leg ⅓ daarvan in het midden van het stuk folie.
Leg de zeebaars op de kruiden, sprenkel olijfolie over de vis en verdeel de helft van de boter erover.
Stop flink wat kruiden (⅓) en de rest van de boter in de buikholte en sprenkel het sap van 2 citroenen over de zeebaars.
Snijd 1 citroen in schijven, leg die om de vis en leg de rest van de kruiden erop.
Vouw het stuk folie dicht als een envelop en vouw de randen een paar keer om, zodat er geen lucht kan ontsnappen.
Leg het pakket in een braadslee en zet het in de oven, 10 minuten per 500 g vis, een vis van 2 kilo = 40 minuten, maar 2 vissen van 1 kilo dus 20 minuten.
Haal de braadslee uit de oven en laat hem 10 minuten staan.

Presentatie
Maak de folie open en giet de jus in een juskom.
Fileer de vis aan tafel en schenk op het bord de jus erover.
Serveer er gekookte aardappelen en een seizoensgroente bij.

Bron: Jamie Oliver

Terug