Zeebaars met kruiden en groene asperges

Zeebaars met kruiden en groene asperges

  • 400 g kruimige aardappels
  • 4 eetl. extra vergine olijfolie
  • 4 zeebaarzen à ca. 350 g per stuk
  • 3 tomaten, in plakjes
  • 2 citroenen, in plakjes
 
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes salie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 600 g groene asperges

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Besprenkel de aardappels met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi deze met zout.
Meng door elkaar.
Verdeel de aardappelen over de bakplaat en bak 25 minuten in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de zeebaarzen aan beide kanten drie keer ½ cm in met een scherp mes.
Bestrijk de zeebaarzen van buiten met 1 eetlepel olijfolie.
Bestrooi de zeebaarzen van binnen en van buiten met peper en zout.
Verwijder de zaadjes uit de plakjes tomaat.
Vul de zeebaars met de plakjes tomaat en de helft van de plakjes citroen.
Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en de blaadjes van 1 takje tijm.
Meng de rozemarijn en tijm met 4 blaadjes salie en hak samen met de knoflook fijn.
Verdeel de rozemarijn, tijm, salie en knoflook over de tomaten en citroen in de vis.
Schep de aardappels na 25 minuten baktijd om.
Besprenkel de asperges met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper en zout.
Leg de vissen met de asperges bij de aardappels.
Verdeel de rest van de takjes rozemarijn, tijm, salie en de citroen over de vis, aardappels en de asperges.
Besprenkel met nog wat olie en bestrooi met peper en zout.
Bak samen nog 20 minuten in de oven of tot de vis gaar is.

Bron: Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Gepubliceerd door: Gall & Gall

Terug