Zeebaars met gegrilde courgette, paprika, citroen

zeebaars_courgette (3K)

  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 zeebaarzen, geschubd
  • enkele takjes tijm
  • 2 tomaten, in kwartjes
  • 1 courgette, ontpit, in schuine schijven
  • 1 rode + 1 gele paprika, ontpit, in reepjes
  • 2 onbespoten citroenen, in kwartjes
  • 8 blaadjes basilicum, fijngehakt
  • 1 eetl. venkelzaad
  • zout
  • peper
  • 8 zwarte olijven, ontpit

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrijk de vissen met olijfolie.
Bestrooi de buikholte met zout & peper en de takjes tijm.
Plaats de vissen in een ovenschaal.
Voeg de tomaten, de courgette, de paprika's en de kwartjes citroen toe.
Bestrooi met basilicum en venkelzaadjes.
Bestrooi met zout & peper.
Rooster 25 minuten in de oven.
Fileer de vissen en verdeel ze over de borden met de courgette, pepers en de kwartjes citroen.
Garneer met olijven.

Opmerking
Heerlijk met fijngeprakte aardappels met olijfolie.
Variant: vervang de zeebaars door goudbrasem, forel of kabeljauwhart.

Bron: Carrefour
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug