Zeebaars met boerenkool, paddestoelen, kaascroutons en jus van mosterd

zeebaars_boerenkool (2K)

  • 400 g zeebaars (filet)
  • klontje roomboter
  • peper en zout
  • 200 g boerenkool
  • 4 middelgrote kruimige aardappelen
  • melk
  • boter
  • peper en zout naar smaak
  • 250 dl basisjus
  • 1 dl slagroom
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 100 g oude kaas
  • eiwit van 2 eieren, loskloppen
  • ½ kopje bloem
  • 1 kopje paneermeel
  • 200 g paddestoelen
    (gemengde, eekhoorntjesbrood of champignons)

Zeebaars:
Zeebaars kruiden en zachtjes baken in de boter totdat hij kleurt.

Boerenkool:
Kook de boerenkool gaar,maak dan een
puree van de aardappelen, melk en boter.
Meng boerenkool en aardappelen door elkaar en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat azijn.

Mosterdjus:
Breng de jus samen met de mosterd aan de kook voeg dan de slagroom toe roer dit door met een garde, en serveer dit bij de gebakken zeebaars.

Kaascroutons:
Laat de kaas op kamertemperatuur komen en snijd er mooie blokjes van.
Strooi er bloem overheen, haal ze door het eiwit, en vervolgens door de paneermeel.
Bak de blokjes in een frituur op 175 °C goudgeel en laat ze uitlekken op papier.
Serveer ze meteen als ze nog warm zijn.

Paddestoelen:
De paddestoelen lekker bakken, in een klein klontje boter met peper en zout.

Serveren
Op elk bord wat boerenkool leggen daarop de zeebaars.
Kaascroutons en paddestoelen erbij leggen en jus er omheen schenken.

Opmerking
Kan zeer goed als tussengerecht worden gebruikt.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug