Zeebaars met aardappels en olijven

  • 500 g nieuwe, kleine aardappels, geschild en in stukjes gesneden
  • 4 eetl. zachte, extra vergine olijfolie (bijv. uit Ligurië)
  • 4 kleine of 2 grotere zeebaarzen, schoongemaakt
  • 100 g zwarte olijven met pit (liefst Taggiasca-olijven)
  • sap van 1 citroen
  • 1 bosje peterselie, gehakt
  • peper & zout

Verwarm de oven op 175 °C.
Besprenkel de aardappelen met de olie en bestrooi ze royaal met peper en zout.
Vul er een ruime ovenschaal mee.
Zet de schaal in de oven.
Schud na 15 minuten alles goed om en leg de vissen en de olijven op de aardappels.
Laat de vis samen met de aardappelen in nog eens 10 à 15 minuten gaar worden.
Besprenkel met citroensap en bestrooi met peterselie.
Serveer goed heet met een (tomaten)salade en brood.

Meeuwig & Zn.

Terug