Zeebaars met aardappels en olijfolie

  • 1 zeebaars (of andere mooie vis) van bijna kg, schoongemaakt, maar met kop
  • zeer goede (primeur)olijfolie
  • ½ glas witte wijn
  • 1 kg aardappels, in stukken

Verwarmde oven voor op 180 °C.
Geef de vis drie dwarse insnijdingen in zijn flanken en wrijf hem van binnen en van buiten in met zout.
Leg hem in een ovenschaal en giet er een drupje olie en de wijn bij.
Wentel hem erdoor en zet de schaal in de oven.
Bak een minuut of 25.
Kook ondertussen aardappels ongeschild is lekker maar dan moeten ze geen groene plekken of spruiten hebben.
Serveer vis en aardappels met de olief les en zoutpot op tafel.
Als je het vissenvel niet opeet moet je met zout strooien, omdat het niet door de huid dringt.
Giet op je bord gul olie over alles heen.

Bron: Onno Kleyn & Karin Luiten

Terug