Zarzuela Valenciana

Zarzuela Valenciana

  • 5 eetl. milde olijfolie
  • 1 middelgrote ui (fijngesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
  • 1 laurierblaadje
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • ½ rode peper (fijngesnipperd, zonder zaadjes)
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 3 trostomaten (in kleine blokjes, rijp)
  • 2 eetl. droge sherry
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 visbouillontablet
  • 500 g gemengde zeevruchten (diepvries)
  • 400 g witte visfilets (naar keuze, in gelijke blokjes)
  • ½ bosje platte peterselie (fijngehakt)
  • 1 citroen (in partjes)

Verwarm de olie in een grote wijde pan of wok en fruit de ui op lage stand in circa 5 minuten zacht en goudbruin.
Voeg de knoflook, laurier, saffraan, paprikapoeder en Spaanse peper toe en fruit nog een paar minuten op lage stand tot alles gaat geuren.
Voeg dan de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en bak tot de tomaat zacht is en de saus iets gaat binden.
Voeg de sherry, de wijn en het bouillonblokje toe en kook even op hoog vuur tot de alcohol is verdampt.
Verdeel de zeevruchten en vis gelijkmatig over de saus.
Laat met deksel op de pan op lage stand circa 15 minuten stoven.
Bestrooi de zarzuela met peterselie en serveer met partjes citroen voor een fris accent.

Tips
Saffraan kun je weglaten of vervangen door kurkuma.

Wijnadvies
Vis op zijn best. Laten we lekker in Spanje blijven met Nava Real Rueda of Vega Libre rosado.

Bron: Vomar voordeelmarkt

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug