Zalmtartaar met tomaat en ei

Zalmtartaar met tomaat en ei

voor 2 personen

  • 400 g gerookte zalm
  • 3 eieren
  • 1 tomaat
 
  • 1 citroen
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. kappertjes

Meng in een kom 1 eetlepel citroensap met ½ eetlepel citroenrasp.
Roer de fijngehakte stukjes zalm en de tomaat, ontveld, zaadlijsten verwijderd en het vruchtvlees in kleine stukjes erdoorheen.
Klop in een andere kom 2 eetlepels citroensap met de olijfolie en kappertjes tot een dressing.
Leg een uitsteekvorm van 5 cm doorsnee op een bord, vul hem met een kwart van het zalmmengsel en trek de vorm voorzichtig omhoog.
Maak zo nog drie zalmtartaartjes.
Verdeel de gekookte en geprakte eieren over de zalmtartaar en sprenkel de dressing eroverheen.

Bron: Ekoplaza

Terug