Zalmtartaar met verse kruiden en knapperige groentestaafjes

zalmtartaar_groentestaafjes (3K)

  • 240 g zalmfilet
  • 6 takjes platte peterselie
  • 6 takjes koriander
  • 6 takjes dille
  • 4 takjes dragon
  • sap van ½ citroen
    • knapperige groentestaafjes
  • 500 g frituurvet
  • ½ knolselderij
  • 2 wortels
  • 1 prei
    • vinaigrette
  • 150 g hoeveyoghurt
  • 20 cl olijfolie
  • wijnazijn
  • peper
  • zout

Snij de zalm met een goedgeslepen mes grof in kleine blokjes.
Verwijder de steeltjes van de kruiden, was ze onder koud water en zwier ze snel droog.
Hak de halve knolselderij, de wortels en de prei en voeg ze samen met het zout, de peper, een scheutje olijfolie en het citroensap toe aan de zalm.
Snij de groenten in julienne en bak ze eventjes in frituurvet tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
Meng de yoghurt, het zout, de peper, de olijfolie en de azijn.
Schik de zalmtartaar in het midden van de cirkel, samen met de gefrituurde groentestaafjes en de yoghurtvinaigrette.

Tip
Serveer er fijne schijfjes komkommer en tomaat bij als garnering.

Bron: Solo

Terug