Zalmtartaar onder knapperig deksel

voorgerecht voor 2 personen

  • 100 g gerookte zalm
  • 12 sprieten bieslook
  • citroensap
  • 2 kleine aardappelen
  • 1 eetl. olie

Snijd de gerookte zalm in hele kleine blokjes.
Was de bieslook. Houd 8 sprieten achter voor garnering en knip de rest klein.
Meng de blokjes zalm met de klein geknipte bieslook, wat citroensap en peper.
Schil de aardappelen en snijd ze in luciferdunne reepjes.
Meng er wat peper en een beetje zout door en vorm er 4 platte koekjes van.
Verwarm de olie in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de aardappelkoekjes in ca. 7 minuten gaar en knapperig.
Leg de zalmtartaar in 4 hoopjes op 2 borden.
Dek ze af met een aardappelkoekje en garneer met de achtergehouden bieslook.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte reepjes varkensschnitzel met paddestoelen, aardappel-sjalottenpuree en spruitjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug