Zalmtartaar

  • 100 g verse zalm pp, ontveld
  • 3 plakjes gerookte zalm zoals ze in de pakjes zitten
  • 1 gesnipperde sjalot
  • flinke bos gesneden bieslook
  • 1 kneep citroensap van een verse citroen
  • eventueel zout naar eigen smaak
  • 1 lepel(tje) mosterd, ik doe grove Zaanse
    • honingmosterddressing
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. azijn
  • 1 dikke theel. mosterd
  • halve eetl. honing

Snij de verse zalm in reepjes en snij dit zo ver fijn dat je hele fijne stukjes overhoud (niet in de blender)
Snij ook de gerookte zalm in kleine stukjes.
Meng dit alles met het citroensap de lepel mosterd bieslook en het sjalotje en zet dit weg om verder te laten marineren.
Gebruik een ronde desertvorm om een keurig rondje uit een plak wit brood te snijden.
Sprenkel wat olijfolie over de rondjes en doe hier wat bieslook over.
Rooster dit even tot het brood verkleurd onder de gril.

De honingmosterddressing
Doe deze op een sla na keuze (had zelf rucola melange).
Maak de sla af zoals jezelf wil door bijvoorbeeld nog kappertjes toe te voegen.
Leg de ring over het afgekoelde geroosterde broodrondje.
Pak nu de gemarineerde zalm en metsel hier de ring mee vol 100 gram per peraoon.
Doe de sla er bovenop en haal de ring weg.
Als het goed is heb je dan een mooi opgebouwde zalmtartaar met sla op het broodje overgehouden.

Receptuur: Jacco
Gepubliceerd in: NL.Culinair

Terug