Zalmsticks met aardappelpartjes in de oven

Zalmsticks met aardappelpartjes

voor 2 personen

  • 450 g vastkokende aardappelen
  • mespunt paprikapoeder
  • 1 eetl. olie
  • 200 g zalmfilet
  • peper
  • 3 eetl. polenta of (maïs) griesmeel of 2 volkoren beschuiten

Warm de oven voor op 200 °C.
Was de aardappelen en snijd ze in partjes.
Doe het paprikapoeder met wat zout in een kom en roer er de olie door.
Schep de aardappelpartjes door het oliemengsel en leg de aardappelen op de bakplaat.
Bak de aardappelpartjes 20 minuten in de hete oven.
Snijd de zalmfilet in 6 - 8 repen.
Bestrooi de vis met peper, een beetje zout en de polenta/griesmeel of het beschuitkruim.
Schep de aardappelpartjes om en leg de zalmsticks er naast.
Bak het geheel in 10 minuten verder gaar en bruin.

Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes.

Zalm over?

Bron: Voedingscentrum

Terug