Zalmspiesjes met limoenmayonaise

zalmspiesje (2K)

  • 500 g zalmfilet in lange repen gesneden van ca. 3 cm dikte
  • sap en rasp van 2 limoenen
  • 50 g gesmolten boter
  • 1 kleine Spaanse peper (zeer fijn gesneden)
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 5 eetl. mayonaise
  • 3 eetl. fijngehakte peterselie of koriander
  • versgemalen peper en zout

Snijd de zalmfilets in repen van ongeveer 3 cm breed en steek ze in de lengte aan 8 metalen of houten spiesen.
Leg ze naast elkaar in een lage schaal.
Besprenkel met de helft van het limoensap en de gesmolten boter.
Laat de spiesen zo een ½ uurtje staan.
Maak in de tussentijd de saus door de mayonaise glad te roeren met het limoensap, de rasp, knoflook, Spaanse peper en peterselie of koriander.
Kruid de spiesen met peper en zout en rooster ze tussen een barbecuerekje in ca. 6 minuten goudbruin en net gaar.
Serveer de spiesen met de saus in uitgeholde limoen helften.

Wijnadvies
Spar Huiswijn Chardonnay, Chili.

Succestip
Gebruik in plaats van zalm bijv. tilapiafilet of roodbaarsfilet.

Bron: Spar Succes recepten

Terug