Gegrilde zalmsaté met sweet & sour groentenoedels en gebakken uitjes

zalmsate_groentenoedels (2K)

  • 200 g zalmfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje (8 cl) Conimex Woksaus Sweet & Sour
  • wokolie
  • 300 g Chinese roerbakgroenten
  • 1 zakje (kant-en-klare) woknoedels
  • 2 eetl. gebakken uitjes

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de vis in blokjes.
Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.
Meng de zalm met de knoflook, 1 eetlepel woksaus en een halve eetlepel wokolie.
Rijg aan satéstokjes.
Laat de saté op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca. 5 minuten gaar worden.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de groenten 5 minuten.
Voeg de noedels en de rest van de woksaus toe en warm goed door.
Schep de gebakken uitjes erdoor.
Verdeel de gewokte noedels over 2 grote kommen of borden, leg de saté erbij.

Op tafel
Geef er kroepoek bij voor een extra knappertje.

Lekker anders kan ook
Vervang de zalm door andere visfilet zoals pangasius of door gepelde garnalen.

Bron: Conimex

Terug