Zalmquiche met dille

Zalmquiche met dille

  • 1 citroen, geperst
  • 4 eetl. olijfolie
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 75 g veldsla
  • 200 g crème fraîche
  • 1 rode paprika
  • 200 g gerookte zalm, in repen fijngesneden
  • 1 prei, in dunne ringen
  • quichevorm (0 24 cm)
  • handje verse dille, fijngehakt ingevet

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een kom de eieren en crème fraìche en breng op smaak met zout & peper.
Roer de zalm, prei en dille erdoor.
Bekleed de quichevorm met het deeg en druk de plakken goed tegen elkaar.
Schenk de vulling in de quiche en bak de quiche in circa 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Maak intussen de salade.
Meng het citroensap met de olijfolie en breng op smaak met zout & peper.
Verdeel de veldsla over een schaal, leg de paprika erbij en schenk er wat van de citroendressing over.
Serveer de salade met de quiche.
Als je dressing overhoudt: deze is in een afgesloten potje in de koelkast ongeveer een week houdbaar.

Bron: Spar

Terug