Zalmquiche

voor 6 personen

  • 250 g bloem, gezeefd
  • 125 g boter
  • 5 g zout
  • of een pak deeg voor hartige taart
  • 15 g suiker
  • 2 flinke eetl. water
  • 1 ei
    • voor de vulling:
  • 6 eieren
  • 250 g crème fraîche
  • 500 g verse zalmfilet
  • zout, peper, dille, citroensap

Maak het deeg 1 dag van tevoren.
Meng bloem,boter, snuf zout, in de keukenmachine, met zoveel water dat het deeg als één bal loslaat van de rand van de kom.
Voeg nu nog een beetje bloem toe, verpak het deeg in plastic folie en leg het in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet een quichevorm van ca. 25 doorsnede in.
Rol het deeg uit en bekleed hiermee de quichevorm.
Prik gaatjes in de deegbodem.
Pureer de zalm met peper, zout, dille en citroensap, grof in de keukenmachine en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem.
Klop de eieren, zoals voor een omelet, met de crème fraîche, zout & peper en giet het mengsel op de zalm in de taartbodem.
Zet de quiche 35 minuten in de oven.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug