Zalmpakketjes met groene asperges en pesto

Zalmpakketjes met groene asperges en pesto - 1

voor 2 personen

  • aluminiumfolie
  • 10 groene asperges
  • 2 mooie stukken verse zalmfilet
  • 2 flinke eetl. groene pesto
  • 2 eetl. citroensap
  • 10 - 12 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg twee vellen aluminiumfolie op je werkblad.
De vellen moeten groot genoeg zijn om straks over de zalm en asperges heen te vouwen, ca. 40 cm.
Snijd de taaie onderkant van de asperges.
Dikke exemplaren kun je het beste een keer in de lengte halveren, zo wordt alle straks mooi gelijkmatig gaar.

Zalmpakketjes met groene asperges en pesto - 2
Zalmpakketjes met groene asperges en pesto - 3

Verdeel de asperges over de vellen aluminiumfolie.
Leg ze naast elkaar.
Bestrooi de zalmfilet met peper en een beetje zout en leg bovenop de asperges.
Besprenkel de zalm met het citroensap.
Smeer de pesto op de zalm en beleg met de gehalveerde cherry tomaatjes.
Besprenkel met olijfolie en strooi er wat versgemalen zwarte peper over.
Vouw de pakketjes nu goed dicht.
Zorg dat er straks geen stoom kan ontsnappen.
Leg de zalmpakketjes op een bakplaat en laat in ca. 25 minuten gaar worden in de oven.

Opmerkingen
Het idee voor dit recept vond ik op een van mijn favoriete Amerikaanse foodblogs Cookingclassy.com.
Zij gebruiken sperzieboontjes in plaats van groene asperges.
Buiten het aspergeseizoen zou je dit recept dus ook heel goed met sperzieboontjes of haricots vers kunnen maken.
Deze moeten trouwens wel eerst een paar minuten worden gekookt van tevoren.
In tegenstelling tot witte asperges hoeven groene asperges niet eerst geschild te worden.
Alleen even wassen en de taaie onderkant afsnijden en de asperges zijn klaar voor gebruik.
Voor dit recept is het ook niet nodig de asperges voor te koken.
Na een klein half uurtje in de oven zijn ze precies goed.
Zorg wel dat alle asperges ongeveer even dik zijn. Dikke exemplaren kan je het beste in de lengte doormidden snijden.

Bron: LoveMyFood

Terug