Zalmpakketje teriyaki met asperges en aardappeltjes

Zalmpakketje teriyaki met asperges en aardappeltjes

voor 2 personen

  • 350 g groene asperges
  • 350 g aardappelpartjes, voorgekookt
  • 2 zalm(haas) filets van 150 à 200 g per stuk
  • 2 à 3 stengels lente-ui
  • 1 citroen
  • 5 eetl. sojasaus
 
  • 1 theel. sesamolie
  • 1 theel. honing
  • 1 theel. maizena
  • ½ theel. knoflookpoeder
  • paar radijsjes (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een kommetje de sojasaus met sesamolie, honing, maizena en het knoflookpoeder tot een marinade.
Was de asperges en snijd een stukje van de onderkant.
Snijd de lente-uien in ringen.
Snijd ook 3 plakjes van een citroen en halveer ze.
Maak van aluminiumfolie een bakje en plaats daar eerst de asperges in, daarbovenop de zalm en daarbovenop de lente-ui en een paar schijfjes radijs (optioneel).
Plaats tevens de halve schijfjes citroen tegen de zalm.
Verdeel nu de marinade over de zalmpakketjes en vouw de pakketjes dicht.
Plaats bakpapier op een bakplaat en zet de zalmpakketjes op de bakplaat.
Doe de voorgekookte aardappelpartjes in een ruime kom en besprenkel met olijfolie, (zee)zout en peper.
Hussel goed door elkaar.
Leg de aardappelpartjes bij de zalmpakketjes op de bakplaat.
Plaats het geheel nu 15 à 20 minuten in de voorverwarmde (hetelucht) oven op 200 °C.
Haal na max. 20 minuten uit de oven en vouw de pakketjes open.
Plaats nog 5 à 7 minuten terug in de oven.

Bron: Smaakmenutie

Terug