Zalmfilet met sesamzaad en peultjes

voor 2 personen

  • 1 verpakking Lassie Minuutje Basmatirijst
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 150 g (panklare) peultjes
  • 2 zalmfilet, à 125 g
  • 1 eetl. sesamzaad
  • 2 eetl. Japanse zoute ketjap
  • versgemalen peper

Snijd de bosuitjes in stukjes.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak hierin de peultjes en bosuitjes in ca. 3 minuten beetgaarli>
Bestrooi intussen de zalmfilets met sesamzaad en snijd de filets in dunne plakken.
Schep de peultjes en bosuitjes uit de wok.
Verhit de overige olie in de wok en roerbak hierin de zalmfilet ca. 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Verwijder intussen de omverpakking van de rijst en trek de afdekfolie van de bakjes rijst een klein stukje - ca. 1 cm - open (niet geheel verwijderen!) of prik er een aantal gaatjes in.
Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Verwarm de bakjes 1 minuut op maximaal vermogen (900 Watt) in de magnetron.
Indien 2 bakjes tegelijk in de magnetron worden geplaatst dan 1,5 minuut!*
* De tijd kan variëren afhankelijk van het vermogen van uw magnetron.
Haal de bakjes uit de magnetron.
Let op: de bakjes zijn heet!
Verwijder de afdekfolie volledig voor het serveren.
Stort de rijstbolletjes op 2 borden en verdeel de peultjes met bosui en zalmfilet over de borden.
Besprenkel de zalmfilet met ketjap en strooi er peper over.

Bron: Lassie

Terug