Zalmfilet in prosciutto met kruidige linzen & spinazie

  • 250 g linzen
  • prosciutto
  • olijfolie
  • citroensap
 
  • tuinkruiden
  • spinazie
  • yoghurt
  • zout & peper

Verwarm de oven in acht minuten voor op 220 °C.
Breng tussen door de linzen aan de kook in een pan met zoveel water dat ze onder staan en laat ze gaar sudderen.
Bestrooi de zalmfilets met wat peper voordat u ze in de plakken prosciutto wikkelt.
Laat wat van de vis onbedekt en sprenkel er wat olijfolie over.
Bak de zalmpakketjes ongeveer tien minuten in de oven, tot de prosciutto goudbruin is.
Bak ze gerust wat korter als je de zalm wat minder gaar wilt.
Giet het water van de linzen af en breng ze op smaak met zout, peper, het citroensap en flink wat olijfolie.
Roer vlak voor het serveren op hoog vuur de tuinkruiden en de spinazie door de linzen en blijf roeren tot het groen geslonken is.
Schep de groenten en de zalmfilets op de borden en giet er de yoghurt over, waar je van tevoren wat zout en peper door hebt geroerd.

Bron: De Wassende Maan

Terug