Zalmfilet met bonenpuree en mangosalsa

zalmfilet (1K)

    • Mangosalsa
  • 1 flinke mango, in blokjes
  • 2 kleine komkommers, in blokjes
  • 1 eetl. jonge kappertjes, afgespoeld
  • 1 kleine rode peper, van zaadlijsten ontdaan en fijngesneden
  • 2 lente-uitjes, in plakjes
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. olijfolie
  • 1 eetl. verse koriander, fijngehakt
    • Zalmfilet en bonenpuree
  • 2 blikken witte bonen (400 g elk), afgespoeld en uitgelekt
  • 25 cl kippenbouillon
  • 1 blaadjelaurier
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 4 zalmfilets (150 g elk) met vel
  • 1½ eetl. olie

Voor de salsa: doe alle ingrediënten in een kom en schep ze voorzichtig door elkaar.
Doe de bonen, bouillon, laurier en knoflook in een pan en breng dit aan de kook.
Temper de warmtebron en warm dit 5 minuten door.
Haal het laurierblaadje uit de pan en gooi het weg, doe het mengsel over in een keukenmachine en klop het tot een glad en romig geheel.
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een grote pan met anti-aanbaklaag en bak de zalmfilets een paar minuten bij matige tot hoge temperatuur met de velkant naar beneden tot het vel krokant en goudgeel is.
Keer de filets en bak de andere kant ook nog een paar minuten tot deze net gaar is.
Serveer de zalmfilets tegen een bergje bonenpuree en met daarop een beetje mangosalsa.
Lekker met een frisse komkommersalade met appelblokjes.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug