Zalmcarpaccio met rucola en pijnboompitten

  • 200 g gerookte Noorse zalm
  • 40 g pijnboompitten
  • 80 g rucola
  • 8 zongedroogde tomaatjes (uit de olie)
  • versgemalen peper
    • voor de dressing:
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. balsalmico-azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. Italiaanse kruiden
  • 2 theel. honingmosterd
  • 1 eetl. honing

Doe alle ingredieënten van de dressing in een kom en roer alles tot een mooie dressing.
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Verdeel de zalm over 4 mooie bordjes.
Leg een bergje rucola in het midden van de zalm.
Bestrooi alles met versgemalen peper.
Leg rondom op de zalm hier en daar in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes.
Besprenkel rondom en over de zalm en rucola de dressing.
Strooi tot slot de pijnboompitten over de borden.

Serveertips
Lekker met gebakken knoflookstokbroodje.

Bron: Smulweb

Terug