Zalmcarpaccio - I

Wrijf de bordjes in met een beetje citroenolie (Alain), zout, peper en gemalen koriander.
Schik de dungesneden, zeer verse zalmlende tegen elkaar aan op de bordjes.
Bestrooi met peper, zout en wat koriander.
Druppel er wat limoensap of citron vert over en daarna wat olijfolie over.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©


Zalmcarpaccio - II

  • 300 g gerookte Noorse zalm
  • 100 g rucolasla
  • 4 tomaten
  • 6 cherrietomaatjes gehalveerd, voor garnering
  • 1 sjalotje in stukjes
 
  • 2 eetl. kappertjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • halve eetl. balsamico azijn
  • verse basilicum
  • peper

Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.
Mix de tomaten, chalotje, olijfolie, basilicum en de balsamico azijn met de staafmixer of blender tot een gladde massa en breng op smaak met peper.
Leg een beetje rucolasla in het midden van een bord en leg hierom heen wat plakjes zalm.
Bestrooi de zalm ruim met de dressing, de halve tomaatjes en kappertjes.
Garneer met een takje basilicum.

Bron: Doe maar gezond

Terug