Zalm en yoghurtsaus met citrusrasp

zalm_yoghurtsaus (2K)

  • 1 potje (125 g) roeryoghurt
  • rasp van 1 limoen
  • 1 eetl. limoensap
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1 theel. sinaasappelsap
  • ½ theel. vloeibare honing
  • 1 eetl. olijfolie
  • 600 g Atlantische zalmfilet met vel
  • zout
  • peper

Yoghurtsaus met citrusrasp: meng in een kom de yoghurt, de geraspte schil en het sap van de limoen en de sinaasappel en de honing.
Voeg zout & peper toe.
Zet koel.
Verwarm in een bakpan de olijfolie.
Bak 3 minuten de zalm op het vel.
zout & peper erbij.
Haal de pan van het vuur en sluit af met een deksel.
Laat 3 minuten rusten.
De vis gaart dankzij de hitte van de pan en blijft smeuïg.
Verdeel de vis over de borden.
Garneer met yoghurtsaus.

Opmerking
Heerlijk met geraspte komkommer en gestoomde aardappels en dille.

Bron: Carrefour
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug