Zalm in sinaasappelsap met couscous

  • 3 dl vers sinaasappelsap
  • 250 g zalmfilet
  • 2 dl groentebouillon
  • 150 g couscous
  • 1 sinaasappel
  • 8 takjes koriander
  • 4 eetl. halfvolle yoghurt

Kook het sinaasappelsap tot de helft in.
Snijd de zalm in repen.
Neem het sinaasappelsap van het vuur en leg de zalm er direct in.
Laat de zalm in 15 minuten gaar worden.
Breng de bouillon aan de kook.
Schenk de bouillon over de couscous en roer het met een vork er goed door.
Laat de couscous 10 minuten wellen.
Schil de sinaasappel dik en snijd hem in plakken.
Snijd de plakken sinaasappel in blokjes.
Was de koriander en hak de takjes klein.
Meng de sinaasappel, de koriander en de yoghurt door de couscous.
Verdeel de couscous over 2 borden en leg de repen zalm er op.
Druppel er wat van het sinaasappelsap over.

Menusuggestie
Lekker met geroerbakte prei met maïs.

Bron: Voedingscentrum

Terug