Zalm-preischotel

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 400 g prei
  • 200 g zalmfilet
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • ½ citroen
  • ± 1½ dl halfvolle melk
  • nootmuskaat

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Maak de prei schoon en snijd de prei in smalle ringen.
Kook de prei in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
Snijd de zalm in smalle repen en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
Bak de zalm in de margarine gaar.
Maak op smaak met wat geraspte citroenschil en citroensap.
Maak van de gare aardappelen met peper, een beetje zout, de hete melk en wat nootmuskaat.
Schep de prei in een ovenvaste schaal met daarop de zalm.
Dek af met de aardappelpuree.
Geef de aardappelpuree eventueel een bruin korstje onder de hete grill.

Bron: Voedingscentrum

Terug