Gemarineerde zalm met preigroen

  • 2 stengels prei
  • 1 tomaat
  • peterselie
  • 100 g rammenas
  • 200 g zalmfilet
  • 30 g grof zeezout
  • 1 eetl. suiker
  • 1 dl witte wijn
  • 1 eetl. sterke mosterd
  • 5 g mierikswortelpasta
  • ½ dl witte wijnazijn
  • 1 dl sesamolie
  • 1 dl groentebouillon
  • 3 takjes dille
  • preischeutjes en eventueel rode bietscheutjes
  • gehakte peper & zout

Meng het grof zeezout met de peper, de suiker en de gehakte dille.
Wrijf de zalm royaal in met het mengsel, overgiet met de witte wijn en laat de vis 2 uur marineren in de koelkast.
Haal de blaadjes van het preigroen, was ze en laat ze 10 minuten stomen (of 6 minuten koken).
Spoel ze meteen af onder de koudwaterkraan.
Laat ze uitlekken en dep ze droog.
Schil de rammenas, snij ze in fijne staafjes en leg ze in ijskoud water.
Haal de zalm uit de marinade, versnij hem in 12 grote dobbelstenen en wikkel een preiblaadje rondom elk blokje vis.
Maak een vinaigrette: mix eerst de mosterd met de mierikswortelpasta, de azijn, peper en zout.
Giet er dan, scheutje bij scheutje, de olie en de groentebouillon bij terwijl u blijft mixen.
Pel de tomaat, snij ze in vieren, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in reepjes.
Meng de staafjes rammenas met de prei- en rode bietscheuten.
Leg een hoopje van dit mengsel op het midden van het bord en leg er drie preipakjes omheen.
Lepel vinaigrette tussen de pakjes en garneer met reepjes tomaat en peterselie.

Bron: Kook Jij
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug