Zalm piri piri bowl

Zalm piri piri bowl

voor 2 à 3 personen

  • 1 x Knorr Wereldgerecht kip piri piri
  • 300 g zalm (2 stuks)
  • 2 gegrilde paprika’s, uit pot of zelf geroosterd
  • 250 g broccoli roosjes
 
  • 150 g (gele)cherrytomaatjes
  • 1 citroen
  • 100 g wortel julienne

Bereid de rijst uit de Knorr verpakking met de kruidenmix.
Meng de marinademix met de aangegeven hoeveelheid olie en besmeer de zalm hiermee en laat even marineren.
Kook de broccoliroosjes 6 minuutjes in een pan met water.
Snijd de tomaatjes doormidden en paprika in reepjes.
Verhit een grillpan en bak de zalm aan een zijde ca. 4 minuten.
Draai hem dan voorzichtig om en bak ook de andere zijde nog 3 minuutjes.
Schep de rijst in een gedeelte van een grote kom.
Voeg de wortel julienne, broccoli, cherrytomaatjes en paprika in gedeeltes toe.
Meng de mix voor de marinade door elkaar met olie en water.
Besprenkel de groenten hiermee.
Schep de zalm op de bowl en serveer met een partje citroen.

Tip
Je kunt de zalm ook bereiden in de oven op 200 °C. Bak hem in ca. 10 tot 15 minuten gaar, afhankelijk van de dikte.

Voor een vegetarische variant vervang je de zalm door tofu.

Bron: Leuke Recepten

Terug