Zalm in pakketjes op zijn Japans

japans_zalmpakket (3K)

  • 500 g zalmfilet verdeeld in 8 stukken
  • versgemalen peper en zout
  • 25 g zachte boter
  • 4 eetl. Japanse sojasaus
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 eetl. limoensap
  • 3 schuingesneden lente uiringetjes
  • 8 velletjes aluminiumfolie (25x25 cm)
  • 300 g gekookte rijst
  • 1 eetl. arachide olie
  • 100 g zeer fijn gesneden prei
  • 100 g taugé
  • 2 losgeklopte eieren
  • ½ ijsbergsla in dunne reepjes gesneden
  • 1/4 winterwortel in dunne reepjes gesneden
  • 3 eetl. kruidendressing
  • 4 theel. gebakken sesamzaadjes

Leg de aluminiumvelletjes uit op het keukenblad en bestrijk deze met zachte boter.
Leg hierop de stukken zalm en kruid deze met peper en zout.
Vermeng de Japanse sojasaus met de lente uiringetjes, gembersiroop, knoflook en limoensap.
Vouw de aluminiumfolie voor ¾ dicht en giet deze saus over de zalm.
Vouw het geheel zodanig dicht, dat het niet lekt!
Laat 10 minuten intrekken.
Bak in de tussentijd de prei en taugé licht in de olie.
Voeg de rijst er aan toe en verwarm het geheel.
Als de rijst warm is, het losgeklopte ei er doorheen roeren en het geheel nog even bakken tot het ei is gestold.
Bak nu de zalmpakketjes op het barbecuerooster in ca. 6 minuten.
Als de pakketjes gaan opzwellen zijn ze goed.
Maak de gesneden ijsbergsla aan met de wortelreepjes en de dressing en schep deze in aparte kommetjes.
Bestrooi het geheel als laatste met de gebakken sesamzaadjes.
Schep de gebakken rijst ook in kommetjes en serveer samen met de zalmpakketjes op mooie schaaltjes.

Wijnadvies
Chianti, Sensi, Toscane, Italie.

Succestip
Serveer met eetstokjes i.p.v. mes en vork.

Terug