Zalm Napoletana

zalm_napoletana (2K)

  • 540 g zalmfilets
  • 425 g krielaardappeltjes
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 125 g mascarpone
  • 2 rode paprika's
  • 4 lente-uitjes
  • 1 à 2 eetl. pesto Napolitana
  • 1 dl visbouillon (½ blokje opgelost in 1 dl heet water)
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 theel. Provençaalse kruiden

Snij de lente-uitjes in stukken van 4 à 5 cm en dan dwars in fijne reepjes.
Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
Schik de zalmmoten in een ovenschotel.
Doe de krieltjes in een kom met 2 eetlepel olijfolie en een koffielepel Provençaalse kruiden.
Doe deze bij de zalm en bestrooi de schotel met de spekblokjes.
Plaats in de oven voorverwarmd op 200 °C gedurende 15 à 20 minuten.
Vehit 2 eetlepel olijfolie in een pannetje en bak er de paprikareepjes in gaar gedurende 5 min.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Voeg de uitjes en de mascarpone toe.
Roer tot de kaas helemaal gesmolten is.
Meng de pesto naar smaak onder de paprikareepjes.
Verdeel de zalm over 4 borden, schep de saus met paprikareepjes erover.
Lepel er de aardappelen met spekblokjes bij.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug